вторник, 23 април 2013 г.

Курабийки с крема сирене

Това са едни много леки курабийки със страхотен аромат на канела,орехови ядки и буквално се топят в устата.

Рецептата:
адапт.от Book of Baking
/за 32 броя курабийки/

225 гр.краве масло
225 гр.крема сирене
2 с.л. захар
225 гр.брашно
1 белтък/разбит/
кафява захар за поръсване
100 гр.нарязани орехови ядки
100 гр.кафява захар
1 ч.л. канела



Разбивам маслото с кремата и 2-те с.л. захар.Прибавям брашното и замесвам меко тесто.Разделям тестото на две и слагам в хладилника да се охлади за 30-40 минути.През това време правя плънката като смесвам канелата,нарязаните орехи и кафявата захар.След като тестото се е охладило го разточвам върху набрашнена повърхност под формата на кръг с диаметър 28 см. Разрязвам го на 16 триъгълника,намазвам с разбития белтък и наръсвам с плънката.Завивам тестото като спиралки,нареждам в тавичка,намазвам с белтък,наръсвам с кафява захар и пека за 20-25 мин. на 190'С.





Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар